Mun juttu - Harrastamisen malli

Mun juttu – Harrastamisen malli Varkaudessa, Rantasalmella ja Joroisissa 


Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Varkauden, Rantasalmen ja Joroisten lapsille ja nuorille tarjotaan heidän toiveisiinsa pohjautuvia, mielenkiintoisia ja innostavia harrastuskokonaisuuksia. Sisältöinä ovat mm. visuaaliset ja esittävät taiteet, parkour, eläimet ja luonto sekä erilaiset luovan ilmaisun ja monipuolisen liikunnan kokonaisuudet, joissa pääsee koululaisten toiveiden mukaisesti kokeilemaan uusia lajeja.

Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä ja iloista arkea, jotta jokaiselle löytyisi se ”mun juttu”.

Hankkeeseen sisältyy etsivä harrastustoiminta, jonka avulla pyritään löytämään harrastus erityisesti niille, joilla sellaista ei vielä ole. Etsivässä harrastustoiminnassa tehdään moniammatillista yhteistyötä mm. lasten ja nuorten kulttuurilähetteen laajennuksen tiimoilta.

Harrastukset alkavat syyskuussa 2023 ja toteutuvat säännöllisesti viikoittain toukokuun loppupuolelle 2024 saakka.

Harrastuskokonaisuudet toteutetaan lasten ja nuorten kuulemiseen pohjautuen ja koulukohtaisesti vaihdellen. Koululaiset ovat osallistuneet valtakunnalliseen koululaiskyselyyn kaikilla hankkeen toiminta-alueen kouluilla.

Hankkeen yhteistyötahoina ovat Varkauden kaupungin hyvinvoinnin ja kasvun toimiala sisältäen liikuntapalvelut, Lastenkulttuurikeskus Verson sekä nuorisopalvelut, Joroisten ja Rantasalmen kuntien nuorisotoimet, paikalliset yhdistykset ja vapaan kentän taidetoimijat.*

*Teksti: https://www.versoverkko.fi/hankkeet/mun-juttu-harrastamisen-malli/


Lisätietoja Harrastamisen mallin kerhoista Joroisissa: https://www.versoverkko.fi/hankkeet/mun-juttu-harrastamisen-malli/harrastamisen-malli-joroinen/


4H:n järjestämät kerhot:

Kokkikerho 1–4 luokat

  • tiistaisin 13.15–14–45
  • 4H-kerhotilassa

Palloilu 5–7 luokat

  • tiistaisin 15.15–16.45
  • Yhtenäiskoulun juhlasalissa

Kokkikerho 3–6 luokat

  • keskiviikkoisin 15.15–16.45
  • 4H-kerhotilassa

Monitoimikerho 1–4 luokat

  • perjantaisin 13.15–14.45
  • 4H-kerhotilassa

Tervetuloa mukaan!