YHDISTYS

4H on lasten ja nuorten tekoja

Puhe on kaunista, mutta teoilla muutetaan maailmaa. Me, ympäristömme ja läheisemme tarvitsemme lisää tekoja. Pieniä tekoja ja suuria tekoja, ympäristötekoja, kansainvälisiä tekoja. Tulevaisuuden tekoja. Sellaisia ovat lasten ja nuorten omat teot.

Yksi poimittu roska on teko. Yksi leivottu kakku on teko. Itse tehty keppihevonen on teko. Omat festarit tai uimaretki on teko. Oma yritys on teko.  Ruohonleikkaaminen naapurin pihasta on teko. Vetoomus päättäjille on teko. Mikään teko ei ole liian pieni, sillä arjen teoilla tehdään iloisempi maailma itselle ja kaverille.

Me haluamme haastaa kaikki tekemään. Mitä sinä olet tänään tehnyt?

4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

4H kehittää ihmistä kokonaisuuten. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi. 4H-toimija pystyy luomaan hyvinvointia itselleen ja muille.

4H-järjestö on Suomen suurin nuorisojärjestö. 4H -järjestöön kuuluu 78 500 jäsentä, joista 6-28-vuotiaita nuorisojäseniä on 66 900. 4H-yhdistyksiä on 250 ympäri Suomea.